penulis

My photo
bunga kepala batu hati kapas jiwa kaca. degil , lembut dan fragile.

Monday, November 18, 2013

19 November 2013.“Apa pendapat kau memang penting , walau bukan untuk dunia tapi untuk diri kau sendiri”. Aku pegang kuat benda ni.Tapi jangan pernah harap untuk orang akan suka untuk tiap2 patah kata yang kau cakap , sebab even you used the nicest words in the world sekalipun , if they meant to hate you , they will .Jangan pernah untuk menipu diri kau . Sampai bila kau nak setuju dengan pendapat orang saja ? Pendapat kau , kau tak nak kira ? Aku suka nyatakan pendapat aku , biar salah. Yang mana salah , kita perbetul .

People judge others . Benda ni lumrah yang Tuhan bagi , kau tak boleh nak deny . Sesetengah orang , mereka terlalu takut untuk nak dihakimi jadi mereka tak mahu menghakimi . Depa ni tak sedar yang depa sebenarnya dah turn out to be an ignorant bullshits yang bagi busuk dunia dengan tagline “do not judge others” depa . Aku sangat tak setuju. Mungkin juga sebab aku pun jenis orang mudah percaya orang , jadi , bila dia turn out to be bukan apa yang aku sangka , aku sendiri frust tertonggeng kecewa. 

 Aku nak pandang orang dengan penuh positivity . Macam kawan aku cakap , “mana ada manusia yang jahat dekat dunia. Mereka mesti ada reason sendiri untuk buat sesuatu kesalahan” . Aku terima kesalahan mereka ini , dalam masa yang sama aku menilai the action they made , not who they are . Aku terima mereka tak sempurna macam aku jugak . 

Kau dan ignorance kau yang buat kau jadi macam ini , kau rasa semua orang judge kau dan kau sendiri takut untuk dijudge jadi kau anggap semua mereka ini tak mahu kan engkau dan asyik nak menentang kau . Kau dan tagline “ do not judge others “ kau. 

Bagi aku , tak kira sapa kau yang penting adalah macam mana kau layan manusia keliling kau .Kau bukan hidup sendiri yang kau nak kisah pasal opinion kau saja. Semua benda ada batas .Kau nak orang terima pendapat kau kena terima pendapat orang lain sama. 

Jangan hanya sebab kau lain , kau rasa kau betul semua benda.
Kau tak cool mana pun.

No comments:

Post a Comment